Vrata

PROTUPOŽARNA VRATA

Protupožarna vrata su obavezan dio svake građevine propisan protupožarnim projektom. Bilo da gradite ili renovirate postojeći objekt odaberite neke od naših brojnih modela protupožarnih vrata. Protupožarna vrata imaju zadatak, a to je da spriječe širenje požara na ostale prostorije, te na taj način omogućiti ljudima pravovremeni bijeg i spašavanje od vatrene stihije od zapaljenih zgrada ili poslovnih prostora.

BLINDO VRATA

Sigurnost i intima stambenog prostora od izuzetne je važnosti za ugodan boravak u vlastitom domu. Ulazna vrata doprinose osjećaju sigurnosti, a zvučna izolacija dodatno intimizira vaš stambeni prostor. U našoj se ponudi nalaze modeli vrata različitog dizajna, pozivamo vas da potražite nešto po svom ukusu uz povoljnu cijenu.

ALU VRATA

Aluminijska (ALU) Ulazna vrata ugrađujemo da nam olakšaju stanovanje u našem domu, te povećavamo vrijednost i sigurnost prostora u kojem živimo. ALU (aluminijska) ulazna vrata za kuću i stan možemo opremiti specijalnim tehnikama zaključavanja, zaštitnim okovom, te posebnim ostakljenjima koja jamče visoku zaštitu od provala.

ALU PROFIL FEAL TERMO 50 PTM
Dubina okvira: 50 mm
Dubina krila: 58 mm
Mjera preklopa: 8 mm
Dubina ispune: 6-36 mm
Poliamidne trake: 14,8 mm

Izračun koeficijenta prolaza topline Uw – termo 50
Prema prEN 10077-2 dimenzije prozora su 1230×1480 mm
Uf=3,4[W/m2K]
*y=0,05 W/mK-za poliamidne distancere stakla
*y=0,11 W/mK – za Al. distancere stakla

ALU PROFIL FEAL TERMO 65 PTM
Dubina okvira: 65 mm
Dubina krila: 73 mm
Mjera preklopa: 8 mm
Dubina ispune: 21-50 mm
Poliamidne trake: 22 mm

Izračun koeficijenta prolaza topline Uw – termo 65
Uf = 3[W/m2K]
*y=0,05 W/mK-za poliamidne distancere stakla
*y=0,11 W/mK – za Al. distancere stakla
*Prema prEN 10077-2 dimenzije prozora su 1230×1480 mm

ALU PROFIL FEAL TERMO 85 PTM
Dubina okvira: 85 mm
Dubina krila: 77 mm
Mjera preklopa: 8 mm
Dubina ispune: 30-64 mm
Poliamidne trake: 34 mm

Izračun koeficijenta prolaza topline Uw – Termo 85
Prema prEN 10077-2 dimenzije prozora su 1230×1480 mm
Uf=2,5[W/m2K]
*y=0,05 W/mK-za poliamidne distancere stakla
*y=0,11 W/mK – za Al. distancere stakla

PVC VRATA

PVC ulazna vrata su izrađena iz PVC profila koji se lako održavaju i koji su međusobno pričvršćeni najmodernijom tehnologijom. Vrata imaju vrlo dobre tehničke osobine, a čvrstoća profila i prvoklasan okov daju sigurnost za optimalno i dugotrajno djelovanje. Veliki izbor rukohvata vratima daje bogatiji izgled. Veliki izbor boja i dizajn, vratima i fasadama daje novi izgled.

ARCADE

Arcade je novi INOUTIC-ov petokomorni profil. Dizajnerski naglašen, skladnih oblina koje su potpuno podređene funkcionalnosti prozora u smislu njegovog kasnijeg održavanja. Sa svojom ugradnom dubinom od 71mm i jakim pocinkovanim čeličnim ojačanjem kod ovog profila dobivamo veliku statičku stabilnost praćenu dobrom toplinskom izolacijom. Naše skromno mišljenje da je INOUTIC-Arcade odličan izbor za sve, kako za investitore tako i za krajnje korisnike i da ste sa ovim profilom iz uloženih sredstava izvukli maksimum. INOUTIC-Arcade je odlično projektovan profil koji će zadovoljiti sve standarde savremenog života kako u estetskom tako i u tehničkom i u funkcionalnom smislu.

PRESTIGE

Sistem sa tri nivoa dihtovanja. Unutrašnji, srednji i vanjski trajno elastični dihtunzi obezbjeđuju trajno elastično dihtovanje između krila i štoka. Jedinstvena šestokomorna struktura PVC profila, u kombinaciji sa čeličnim ojačanjima i dubinom profila od 76 mm obezbjeđuje stabilnost vrata. Vrijednost toplotne i zvučne izolacije odgovorit će zahtjevima najšireg kruga korisnika.

EFORTE

Uz dubinu profila od 84 mm, konvencionalne armature i bez dodatnih izolacijskih elemenata, Eforte ostvaruje optimalnu Uf-vrijednost od 0,95 W/m2K. Standardi pasivnih kuća (Uw ≤ 0,8 W/m2K) također mogu biti provedeni kod trostrukog standardnog stakla.

Profil Eforte je jedini sistem, koji je dobio certifikat instituta IFT za pasivne gradnje, bez dodatne izolacije.

Osim izvrsne toplinske izolacije Eforte sustav nudi dosad neusporedivu fleksibilnost i prilagodbu poput kameleona. Ispunjava svaku Vašu potrebu: omogućava od poda do stropa visine prozorskih elemenata do 2,6 m što je moguće zahvaljujući Inoutic tehnologiji spajanja, debljine stakla do 56 mm nudi dovoljno prostora za posebna sigurnosna stakla ili zvučnu izolaciju, te veliki izbor boja i dekora omogućuju Vam da stvorite svoj vlastiti osobni stil. Napravite pravi aluminijski izgled bez žrtvovanja prednosti prozora PVC Inteligentni dizajn Eforte profil je pogodan za ugradnju na stare i nove zgrade.

Pogled u sistem profila Eforte:
• 84 mm sustav, 6 komora
• Izvrstan okvir vrijednost toplinske izolacije Uf = 0,95 W/m2K s standardnim ojačanjima
• Certifikat priznatog instituta IFT Rosenheim za pasivne kuće
• Izolacijska vrijednosti cjelokupnog prozora Uw do 0,64 W/m2K, nadmašuje zahtjeve pasivne kuće u standardnoj izvedbi
• 4 brtve